Saturday, August 30, 2008

badan dah tua???

julai lepas aku baru masuk 21 tahun..... 21 tahun tu dah tua ke??? ku rase awet muda lagi...tp badan aku dapat rasekn perubahan sket.....


seumur hidup aku, aku x pnah ade masalah mabuk knderaan...aku x pnah muntah ke hape ke...pnah la sekali...mase umur 6 tahun...ade rombongan tadika gi mlake..mase tu kol 7 pagi..perut tgh kosong..tetibe mmber ofer air coca-cola...pas 5 minit minum, tros muntah..tu la pengalaman pertama n terakhir aku muntah dlm knderaan...

alhmadulillah...perut aku mmg slalu mmberikn kerjasama...x pnah la nk meragam....
dulu, mase aku skolah mngh kt SEMESTA, Raub, mase otw nk blk skolah dr kuantan, mase dlm kereta, aku leh lagi wat homework dlm kreta..bkn smbarangan hmwork tau..hmwork add math lagi...hehehe....bkn la nk kate hebat ke ape, tp ade kwn2 aku, jgn late wat hmwork, bace msj enpon pn x leh dlm kreta...

n Alhamdulillah, smpai skang, aku mmg xde masalah pape kalo naik kreta....wat la keje pape pn dlm kreta, bisa diatur buk....

beralih plak kalo nek bas....kalo dulu, aku mmg kebal ngn bas ni...bagi la bas ape...no hal nye...mmg xde problem...

tp skang.....

kalo bas tu panas+ramai org+bau mcm2 result nye sure aku pening2....kpale rase berat gile....
n skang ni, aku dah x leh nk bace surat khabar dlm bas...sbb x tahan bau surat khbar..kalo majalah ke komik ke boleh tahan lg...tp x leh lame la.... 15 minit je...pastu sure aku dah pening2...loya2....
ade skali tu, aku try wat sudoku dlm bas, sempat setel satu kotak je, aku dah rase lain macam....

skang ni, kalo nek bas, asam+air 100 plus+gula2 msti ade dlm handbag...standby...tp stakat ni , xde la smpai muntah2 ke sakit perut ke..just aku rase x selesa....


badan aku dah tua ke??? ble aku rase semua ni, baru lah timbul rase syukur sgt ngn ape yg aku ade...aku syg badan aku...sayang segala2 nye yg ade pd aku.....

so, pas ni kne jage kesihatan elok2....
mkn kne ikut time, mkn2 mnde berkhasiat...

n skang ni, one of my fav food is SALAD!!!!!!~ kalo dulu dgr perkataan sayur je, meremang bulu roma.....lagi2 sayur yg x masak lg....
tp skang ni, sayur yg x masak lg best!!!!!!!!!! fresh!!~ suke nyeeeeeeeee~~
n setiap pagi, leh dikatakn wajib breakfast ngn 2 biji telur separuh masuk + 1 gelas susu anlene....

bulan ramadhan lagi 2, 3 ari nk dtg...so, leh restkn badan ni dr mkn mknn yg x berkhasiat....aku x kate aku nk kurus, just aku nk mengamalkn diet yg sehat!!!~

n azam baru, nk naikkn sket berat bdn...at least berat aku kne 45 kg..skang ni berat aku just 41 kg...dah penat la dgr org asek kutuk aku n kate aku ni kurus...mmg la x kesah pn...just aku x nk la kurus sgt...biar ade berat badan ideal..dah la kn...

~sayangi badan anda~~

3 comments:

-z-ad- said...

sblom ni ade blog fs jer..
huhuhu..
ni br jmpe yg blogspot akak

pqahsolehah said...

ceh terasa ar ni bc msg pn xleh dlm kereta..

selamat menggemukkan badan
nak petua tanyalah saya
sure berjaya~~

awal puasa dah raya haih~

~filzah~ said...

wah..kamu trase kah??? mahap cik..

mahu2!! mahu2!!!