Monday, June 13, 2011

selepas seminggu

selepas seminggu:

1. bila keluar makan dgn bb, kitaorg still lg borak sakan, dan lepas tu baru sedar, "eh b, kita ni borak mcm lepas ni tak jumpa lagi je. last time i check, kita satu rumah kan?"

2. main osom utk tentukan siapa yg kena mandi dulu. dan most of the time, bb yg menang osom (i think he reads mind), tapi yg si kalah ni selalu je buat muka kesian, "ala bb, bb la mandi dulu".. dan bb pun mengalah dgn isterinya, last2 dia yg mandi dulu.. :D

3. berebut lompat atas katil dulu, sbb tak nak tutup lampu sebelum tidur.. dan mcm biasa, bb akan mengalah dgn isterinya ini.. :D

4. bb dah lain. serious.. i've known him for 5 years now and bb sangat lain sebelum dan selepas kawen. in a good way of course. syukur Alhamdulillah.

5. dan saat yang paling best adalah masa solat. perasaan dapat solat jemaah dengan seorang insan yg bernama suami ni, memang tak dapat di gambarkan. rasanya lepas habis sekolah menengah dulu, baru beberapa kali je solat jemaah (ya, i was in boarding school where solat jemaah is a must, lagi lagi kalau kau junior :p), tu pun mungkin solat jemaah terawih dan hari raya je kot? :D



untuk bb,
terima kasih sebab melayan seorang isteri yg sgt mengada ini.
love u b.

"sekarang dah jadi isteri, walau macam mana pun, apa yg ji mintak, mesti abe kena layan." - wan ahmad sabirin ali azizan, suamiku


4 comments:

fieqah49 said...

Sweeeeeeeeeeeetttttnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..

i'm jealous..sgt suka part sape lompat dulu atas katil xyah tutup lampu tuh...coz mmg sangat malassss nk tutup lampu..kan kan??

isteri biring said...

memang. plg mls nak tutup lampu. nanti kena install lampu yg ada remote. heheeh

next year awk dpt la merasa pulak siapa kena tutup lampu punya experience. hehe

fieqah49 said...

next year lambat agi T_T
kalau jadi mak buyung..no no no xleh jd pengapit i~~

mawarsariamani said...

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh jelesnyeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! nak kawennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!