Thursday, December 3, 2009

nampak sangat tipu

nine in the morning...
kring..kring...kring...

me: (dengan mamai nye) hello...

orang: (dengan slang hendon) halo..encik..saya encik hafizi dari menara celcom yang bertempat di kuala lumpur

me:ye.. (tak tanya pun)

orang: adakah ini nombor 013-647xxxx?

me:.........

orang: halo

me: ye

orang: tahniah encik!! kerana telah memenangi hadiah RM5000 utk cabutan no telefon bertuah bagi bulan ini..jadi kami hendak serahkan cek ini melalui ATM. encik ade akaun Maybank?

me:(suara tak excited langsung) tak de la

orang: suami encik ada akaun maybank?

me:(suami?? wtf? bb x meminang pn lagi kot..) SUAMI saya pn xde akaun maybank

orang: jadi, bagaimana hendak kami serahkan cek ini?

me: awak simpan je la hadiah tu.saya hadiahkan kepada awak

orang: ouh..ok (smbil meletak telefon dengan begitu cepat)



nmpk sangat tipu...
last time, they called pikah for the exact same reason..
nonsense!!
hey man, u think money just come to you that easy is it?
u think ppl gonna believe such a bullshit?
u think i'm stupid?
huh..
nothing comes for free la...
if u want something, u must work for it..
u can't just sit and wait...
money doesn't grow on trees....

6 comments:

dayah aziz said...

klaka la..
leh lak ko ckp "sy hadiah kan kat awk.."
cute nye pnipuan ini~~=p

Ida said...

saya pun kena jugak minggu lps. sama je lah. dr celcom nk bg 5000. mmg terang jelas dan nyata tipu. suara dah la indon miang.
org yang call sy tu lagi teruk tau pijah, siap flirt2 macam2 muah muahh lagi tu.
geli i~ bluek.

last2 sebelum saya tutup fon, saya cakap je kat orang tu 'hoi bodoh, nak tipu pun biarlah profesional'

zara said...

hahahaha machooooooo~~!!!! kalo za mestila dah lama kene tipu tuh.. yela org lurus bendul mcm aku ni mana leh survive kalo org nk bagi duit semacam byk tuh..hahaha

.filzah. said...

dayah: hahaha...best kn? best kn? lg best kalo tmbah ayat ni, "awk bagi la kat anak bini awk kt hendon tu..kalo convert rupiah, bnyk tuuuuuuuu..." hehehe

ida: o0o0o..tu kurang hajar namenye..

zara:pas ni kalo org2 tu call lg, aku nk ckp la kt die soh call kamu plak...hehehe...

::aMaD:: said...

ya2 agree!

gwe prnh ditipu sebagitu.huhu
seangkatan la.tp yg pelik,lps die kebas duet,die bg balik.haimaaa

.filzah. said...

lerrr...cm ne la boleh percaya..x logik kot... x yah la layan kalo org2 cm ni call ke ape ke..mmg x logic..celcom kalo die nk kasi hadiah, die akan wat majlis la..x kn tetibe je nk bank in duet kt akaun org..