Thursday, July 21, 2011

selepas enam minggu (part 2)


semua married couple mesti nak ada cahaya mata sendiri kan?
zuriat dari darah daging sendiri.
same goes to us.
dulu sebelum kawen, saya dah buat deal dgn bb untuk tak nak ada anak awal awal. at least not within our first two years.
tapi bila dah kawen, dan tengok baby orang, perasaan nak ada anak sendiri tu membuak buak. like seriously.
saya dah mula survey buku buku yg bagus untuk growing a kid. buku bagus untuk ibu mengandung.
lepas tu dah buat research kat internet tentang stage of pregnancy. what to expect semua tu la.





and yesterday we went to watsons.

apa yg bb kusyuk compare kan tu? ya itu adalah home pregnancy test. saya ada buat research jugak pasal home pregnancy test ni dan we decided to buy one.
bb excited ok dok compare kan benda tu. "nak cari mana lagi bagus. yang 99% accurate" itu kata bb. :p





and we bought this. Watsons one step pregnancy test. this cost us (read bb) RM12. not bad la kan?
ok tak sabar nak guna tak sabar nak guna!!! ok kena sabar. sbb dari apa yg saya baca, masa yg paling baik untuk gunakan ini adalah ketika bangun pagi. our first pee in the morning contain a lot of apa eh menatang tu HPG ke apa ntah yg bawak info pasal pregnancy la.




ya saya baca satu satu instruction dia ok.
kalau result positif (pregnant), kaler dia akan jadi 2 jalur. kalau negatif ada satu jalur je.
ala macam kat bawah ni. (source:google)





dan pagi pagi tadi, terus kejut bb sebab saya nak buat test ni (eh dah kenapa nak kejut bb pulak kan? masuk toilet sorang sorang je? of course la. suami pun kena tumpang excited jugak).
ok berdebar gila. result akan dapat lepas 1 minit.







resultnya?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
10 saat
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
30 saat
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
50 saat
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
1 minit 10 saat

eh terlajak.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



negatif.


saya sedih. bb pun sedih. mungkin belum rezeki.

kalau saya tak period lagi hari ni, esok pagi saya nak cuba lagi.
doakan ye.





6 comments:

PIKAHCUN said...

alololololo suwitttt nye pijahhh
xtaula nape rasa suwitt..padahal awak sedih je sbb negatif..xpe2 nnt insyaAllah ada rezeki, mgkin bkn tahun ni, tp tahun depan sekali dgn saya..bolehla anak kita masuk darjah satu sesama..hehehe..verangannn.

.filzah. said...

saya boleh bayangkan mcm mana awak cakap suwitt tu. haha

aminnn. cepat cepat pilih tarikh ye. sbb awal february dengan hujung april dah ada org cop. aaaaa. :D

PIKAHCUN said...

sapekah sapekah?nodee dan?
pandai je teka nodee :P

dayah aziz said...

pjah kau kena tunggu tanda2 ko macam prgnent br la cek..so br la mmg btl2....haha ape2 pun aku doa kan kau cpt dpt baby tau..jgn tangguh2..;p

pijah said...

memang tak nak tangguh. tapi belum ada rezeki lagi. :D

niNiE said...

gile saspen je bace blog ni...nak gak timang2 anak ko nanti...hehe