Tuesday, September 2, 2008

ibu, thanks n sorry....

tgh hari td, tetibe ibu tanye, "long x nk wat spek baru ke?"
(spek lame aku dah "hilang" mase cuti sem lps...x tau ltk mane...maybe dlm kotak2 mase pndah brg ari tu kot..tp dah gledah2...x jmpe jgak...mase cuti dulu aku cm prasan spek tu kt umah kt kuantan....tp ble cari2 x jmpe jgak..so dah lbey stgh sem la aku me'rabun' dlm klas....)


mule2 aku ckp..sockay la..sbb bkn x nmpk sgt pn...tp ade la saket2 kpale.....
pastu aku x smpat nk ckp pape lg..ibu suruh siap2...nk pegi bli spek....

ble dah smpai kt kdai spek tu..as usual..pilih2 spek...n aku cm berkenan gle kt satu spek ni...tp cm mahal la kot....pastu promoter tu suh la try frame yg murah2 je...sume set2 kembangkn tudung kecuali satu frame ni...tmmg la tudung x kmbang...tp aku cm x berkenan...ati suke kt frame yg konon-konon-mahal yg td tu je...

tp aku cm serba slh..ibu kate, amek je la..tp aku ni bkn jenis nk mengikis duet parents..so, aku ckp..x pe la..amek yg murah tu je la..then ibu kate.."la..x pe la...amek je la yg along suke tu...tp kne jage elok2...jgn hilang lg..." aku cm tersipu ckp.."ok..mekaceh ibu...hehehe"


so pas sejam, aku dpt la spek baru....
my new baby, ELLE.... cost ibu around RM4xx....
thanks ibu....
dlm pade tu smpat la aku ckp ngn ibu "dah bli spek baru...tetibe terjmpe lak spek lame...."


n bulan ramadhan ni, semua perckpn adalah doa..n doa dimakbulkn dlm bulan mulia ni...

masin la mulut aku.....tetibe aku tergerak nk cari dlm satu plastik kt dlm kotak dlm bilik aku kt kuantan ni....ingt nk buang je plastik tu...tetibe...aku ternmpk, bekas spek lame aku..n dlm tu ade spek lame aku!!!!!!!!!!! arghhhhhhhhhhhhhh!!!~
sorry ibu....rase2 nye ari tu long dah cari kt situ...xde pn...tp ari ni ade lak....


ibu x tau lg hal ni...n aku x kn bg tau ibu...sbb x nk ibu rase frust ke..ape ke...so, just shut my mouth up...

ibu, along janji jage brg2 yg ibu bg elok2...mekaseh ibu....




p/s:- esok bas blk ke melaka pukul 845 am.....

6 comments:

pqahluvkibum said...

"ibu..!!! along kan dah jumpa spek lama dia!!!" malat angah dan amir.. :P

~filzah~ said...

hahahahha..xde nye 2 ekor tu nk bace blog ni...
kalo wantan bace, kemungkinan besar...tu pn mase die dah besar..hahahaha

-z-ad- said...

hehe..
azzad ader
ni bole tlg bgtaw ibu akak
:P

~filzah~ said...

oih oih...sebok je die ek...jgn nk ngade2...
sekeh kang...

-z-ad- said...

hehe..
takut ekk
kene la blanjer dlu

~filzah~ said...

amboi..bnyk cekadak..ni dah kire mengugut ni...

nk duet raye dtg ler umah dulu yek..