Wednesday, February 4, 2009

dakyah kristian pada tapak sandal????

ancaman kristian???
beberapa bulan lepas, aku bli sandal ni...
cm terompah kayu..
tetibe cm minat nk pakai sandal kayu...
beli kt Melaka Mall, MELAKA
jenama ape ek?? x sure lak...
pakai la cm biase.....

ini sandal nye...cantek kn?? plg sweet part reben tu la..hehe

tp pas beberapa ketika, baru la aku prasan, kt tapak sandal ni, ade cm tanda salib....tgk gmbar kt bwh ni...


kn?kn?? cm ade tanda salib kn???

aku jd was-was la...
so utk elakkn was-was, aku pn x pakai lagi sandal ni....
rase serba slh sbb beli sandal x cek teliti dulu.....


pastu, ari tu mase time cuti ari tu,
aku jalan-jalan di East Coast Mall, KUANTAN,
masuk butik Vern's..
terminat satu sandal kayu ni....
sblm beli, aku cek dulu bwh tapak die...
x nk kejadian yg sama berulang kembali..
pas yakin ngn ape yg aku tgk,
aku pn beli.....

cantek x?? cantek x?? hehe...

tp setelah beberapa ketika, kejadian yg same berulang...
pas kasut ni kne habuk-habuk jln, tanda cm tanda salib ni muncul....


btol x???cm tanda salib kn???

aku yakin yang aku dah cek btol2 tapak sandal ni sblm beli..mmg xde...
so, aku kecewa lagi....
ape motif sbnr nye ni???
atau pn mungkin ini hanya corak semata-mata....
was-was smule....
so, aku stop pakai sandal ni....
tp cm sayang..beli mahal-mahal, tp x pakai...
ibu soh aku tukar tapak die dulu..
erm..tgk la..ble ade mase, aku tukar...

tp bkn tu yg jd masalah nye,
masalah nye, ape motiff di sebalik sume ni?????

konpius....
anyone????

9 comments:

cikedil said...

lia org first bagi komen!
pergh!
dasat nya pijah!

dua dua kasut pulak tuh!
lepas ni.
kena hati hati pilih kasut !

semacam tanda salib.
tapi dr pengamatan saya
memang tanda salib la pijah~

tukar lar tapak tue.
scary btol !

~filzah~ said...

tu la..takot kn???
masalah nye, due2 tu bkn dr jenama yg same...
dah tu beli pulak, satu kt kuantan, satu kt melaka...

takot kn??
haih..bahaye tol...

YatieSamsul said...

pijah! mmg sgt takut!!! apekah jenis dakyah yg cube dorg wat nieee? serius x paham. jom kaji jom.

~filzah~ said...

kaji jgn x kaji....aku ikot ko ni, ustazah yatie..

abg de ngkau. said...

pergi beli kasut di butik mango (MNG) lagi cool. kasut kulit babi. kahkahkah.

~filzah~ said...

MNG??? x kottt..mahal sgt..naseb xde duet..kalo x, dah terbeli kasot kulit si lembu pendek

Arakian said...

nice blog. teruskan berkarya. kalo nak tambah pembaca, jengok2lah arakian ye.

~ yanna ~ said...

damn chistian nie!
lagik satu.. yana penah beli card bufday yg ade tanda salib!!

ade kt blakang card tu...

serius terkejut...!

one of my fren.. die ckp kt kedai kasut yg 'tkenal' ade gak yg made of kulit babi nie..

serius.. as a muslim.. kite kne hati2 + aware!

filzah said...

arakian:- thanks
yana:- aah..takot kn..tu la ..ade org bg tau jgak...
mmg kne berhati2 kn....