Saturday, December 27, 2008

10 perkara

10 perkara.......
yg anda boleh lihat ble tiba hari register subjek online:-


1. ramai org yg akan bgn pagi pd hari itu....

2. plg lewat pn, kol 8.59 pagi, sume org dah tercongok dpn computer...

3. kol 9.00 pg je, sume org tros cepat2 masuk kn id n pword ...

4. kol 9.03 pg, anda boleh dapati status ym rakan2 anda menyumpah seranah fet dan sistem mmu..mane x nye, online traffic jam....so, ade org yg x leh nk get tru sistem....

5. kol 9.05 pg, ym anda akan bergegar ngn BUZZ dr rakan2 anda....dengan soklan" eh, kau leh register x???"

6. kol 9.20 pg, ble sistem dah mula stabil, ym anda akan sunyi sahaja...sbb sume org sebok rebut2 nk reg subjek ikot grup yg mereka sume pilih....

7. jari jemari org yg nk reg subjek pd hari tersebot akan bergerak sgt pantas..lg cepat dr flashman...mane x nye, asek dok tekan mouse cepat2....sbb sekali lagi dgn alasan, "takot grup yg aku nak dah full"

8. jika housemate anda, semuanya terlibat secara serentak dlm register subjek pd hari tersebut dan lebih2 lg kalo mereka sume dlm fakulti dan major yg sama, anda akan terdengar jeritan seperti, "N, grup ape nk amek ni???!!!!!!" atau "P, cepat2!!! tuto B ade lg 3 je kosong!!!!" dan P(bkn nama dlm ic) akan mmbuat gaya kegelabahan tahap pro...
dan cepat2 akan tekan mouse dan reg grup yg dikehendaki.....
lps tu, P pn akan berkata,"phuuuh...lega...ade 2 je lg kosong td..skang tggal 1...antara I or NW la nk berebot same2 dieorg..haha"

9. kol 945 pg, ym anda akan bz kmbali, dgn rakan2 bertanya, "eh, ko amek bape subjek?? subjek pe??"

10. kol 10 pg, keadaan mnjadi sunyi...dan semua yg terlibat td naik katil dan menarik selimut semula....dan sistem online registration juga mnjadi tenang....


sekian, terima kasih....


5 comments:

pqahluvkibum said...

antara org yg sangat rilex dan masih tidur pd pkl 9 pagi adalah P.

disebabkan itu P sudah biasa dengan kegelabahan2 itu.

~filzah~ said...

hahahahaha..P mmg relax...boleh lg berlingkar2 atas katil kol 910pg...

a N i S a H said...

tu la si P siap boleh tidur lg
Si N nie lak pukul 8.59 baru sedar dr tidur

aku sgt setuju dgn 10 perkara
boleh dikategorikan fakta la jugak

caya la pijah
tergelak2 aku baca entry kau nie

NuRuL wHaTeVeR said...

uhuhuhuu sy pun setuju dgn fakta2 semua ni... semua ya fakta bukan auta hahaha....

tp sem ni akak reg x berebut.. relax je bgn 905am online.. x jam pun ... mgkin sbb semua yg reg sama ari tgh bz g industrial trening lupe nak reg hahaha

~filzah~ said...

anisah:- hehehehe...pastu si N pn glabah2 bkak comp si L..

best kn? kn? mmg fakta gile la kn..ehehehe

kak nurul:- hehehe...sy pn rase cm tu la...x pn kt opis dieorg xde internet kot..intern kt syarikat kecil-kecilan je kot..hehe