Monday, December 1, 2008

tenis di hari ahad

hari ini dlm sejarah...
wat kali kedua nye aku main tenis...
1st time main mase alpha...
perghhh
dah bertahun tu.....

kelab tenis sekolah

pemain amatur- anisah (tiada dlm gmbar...malu sgt nk amek gmbar..hehe) dan pijah
pemain separa profesional- faizun dan pikah

mule2, sblm main kne la warming up sket kn...
aku ingt ke yg mcm biase kne warming up tu kn...
tp bdak2 tenis ni nye warming up lain lak..
kne main lantun2 bola tenis tu....
tp, aku tetap mengikut piawaian warming up...
dgn menstreching kaki..
kaki je...
haha

pastu main mini tenis-bak kate faizun n pikah...
kire cm main dekat2 je....aku partner ngn faizun...pikah n nisah....
cm main lantun2 bola kt area2 net tu je..
tp anisah die x main kt net tu....
die main luar court nye.....
terer tu anisah....
hehehe
puas la si pikah kutip bola..

faizun

pikah di kejauhan...

pastu kne main serve bola lak...ni part paling mencabar la...jauh tu nk serve tu...
ble smpai turn aku,
mmg serve smpai court sblh la kn...
aku sengaja je serve smpai court sblh...
sbb nk main ngn pakwe2 cina kt court sblh...
kate berbilang kaum dan bangse....

gile la..
nadal pn x main smpai 2 court dlm satu game...
aku ngn nisah je leh wat cm tu...
ngahahahahahaha

yg pastinye,
bola2 tenis,
8 dr faizun, 3 dr pikah, 3 bola pinjam yg lina nye,
habis bertempiaran kt court tu..ade yg dh menjelajah ke luar court pn ade...
puas la faizun mengutip nye...

curik bola pikah- wilson 3-bola yg sgt suke melantun2...

ada gaya x?? hehe..

hehehe
tp mmg seronok la...
tp yg pstinye,
penat okayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
nnti main lagi ye rakan2....

6 comments:

pqahluvkibum said...

pakwe cina kat court sebelah yg kepala die kurang rambut sket tu mmg hensem..hehe

bak kata anisah die org pulau sebang
(anisah terdengar perbualan mereka)
hehe

pijah memang terer serve
siap gune 2 tangan lagi
nadal pn gne sebelah tangan je. ;P

~filzah~ said...

gile la anisah ni..telinga dasyat tol...smpat lg dgr perbualan org smbil main tenis...federer pn x leh wat cm tu...hehehe

well..mls la nk blagak...skill tu..bkn sume org leh wat...sy antara org yg terpilih yg serve gune 2 tgn...hehehe

Farid Abu Talib said...

kahkahkah. tenis satu permainan amat menarik bukan sebab kesenian permainan itu tetapi kerana gades-gades memegang raket sungguh menggiurkan. sebagai contoh saya pernah beberapa kali jatuh chenta dengan anna ivanovic, maria sarapova dan anna kournikova. walaupun kesemua chenta ini gagal tetapi saya tidak pernah mengangkat tangan kanan dan kiri melepasi sedikit aras kepala untuk mengaku kalah. kahkahkah.

~filzah~ said...

ala..apasal gadis2 tu sume omputih je...org melayu x menggiurkn ke?hahahahaha



neways, melayu nye ayat de...hehehe

Farid Abu Talib said...

gades-gades barat ini sungguh seksi-meksi. gades-gades melayu mana ada yang menjadi profesional dan ditayangkan di saluran sukan astro. kahkahkah. contoh saperti kamu. main hanya di dalam universiti tak universal. kahkahkah.

~filzah~ said...

oit..oit....gades-gades melayu ade la kt tv...TV9 tu ade je gadis melayu...
helo2...
kiterog nye universiti ni lg universal dr universal studio tau...