Saturday, December 20, 2008

aduhai filem melayu.......

td tgk filem HISTERIA...

adoi......
result nye...

B.O.R.I.N.G!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku yg ajak bb tgk cerita ni...
kalo ikut die mmg die nk tgk crite lain...tp aku nk jgak tgk cerita ni kn...nk jgak la tgk hasil kerja pengarah indie, James Lee....org kate kalo pengarah x terkenal ni, cerita sure gempak...sbb cm bg idea yg fresh la kn....

tp adoiiiiiii...haih...
bb dah ngamuk dah...die kate ni la last die tgk cerita melayu kt wayang....
b4 this, bnyk kali aku try yakin kn bb yg cerita melayu x de la teruk mcm yg bb sangke...
tp dah bnyk kali jgak aku x berjaya nk yakin kn bb...
bkn slh aku x reti nk yakin kn bb, tp slh cerita tu sndiri.....
adoi cerita melayu....

aku bkn nye anti cerita melayu..tp aku antara org yg sgt support industri filem tempatan...aku kalo beli vcd filem melayu, sure bli yg original nye...jgn la berani tunjuk vcd cetak rompak filem melayu dpn aku...mmg nk kne la org tu....
kwn2 slalu kate aku ni mmbazir...tp aku x kesah...sbb aku rase kalo bkn org cm aku yg nk wat cm tu, sape lg kn???

tp tu dulu la..skang ni, adoi...pengarah2 cm x reti nk wat cerita lgsung...sblm dieorg tayang cerita tu kt org lain, dieorg tgk x semula cerita tu??? dieorg x pnah ke letak dieorg dlm tmpat duduk penonton??????

nk kate bajet rendah, yg filem Puteri gunung ledang yg bajet smpai puluh2 juta tu, x best jgak....x balek modal pn....n x glamer pn....teater puteri gunung tu lain cerita la kn.....

adoi...tetibe aku cm rase nk berprinsip sama ngn bb..

"jangan amek risiko tgk filem melayu kt wayang!!!!!!!!! kalo rase nk tgk, dnld je kt jiwang ke..bli cetak rompak ke...or soh org lain tgk dulu then tggu komen dieorg dulu ke...."


berharap nye pengarah2 filem melayu ni bkak mata sket.....kalo die bace blog aku ni lagi bagus...

tp x semua filem melayu terok...ade la 10% yg bagus...tp 10% je okayyyyyyyyyyyyyyy
n x semua filem luar tu bagus....ade la 10% yg x bagus...10% je okayyyyyyyyyyyyyyy....



p/s:- cerita melayu paling bodoh aku tgk adalah CINTA FOTOKOPI...damn!!!!!!!!!!!!!!

7 comments:

shafiq said...

ape contoh filem melayu yg best?

~filzah~ said...

erm...jap2..pkey sat...mcm dunia baru the movie ke...congkak ke...mcm susuk ke..sepi ke..cinta ke..

bnyk jgak la....
hehehe

a N i S a H said...

G&G ... :P

~filzah~ said...

betol2!!!! gol & gincu!! best gilerrrr

shafiq said...

berlari ke langit antara yg best

~filzah~ said...

berlari ke langit???? hehe..x tgk pn...tp kalo dah kate cm tu...nnti ku tgk okeh...

lina said...

ofkoslaa gol n gincu:P:P