Wednesday, December 17, 2008

270?? 272?? 278??

td pas klas m'sian studies, aku, pikah, anis, n ida gi singgah kt pmbukaan kdai komputer Sapura yg dlm kmpus tu...ala...die amek alih kdai buku MMU tu...kalo ingt, mase alpha dulu, sblm kdai buku MMU, tmpat tu adalah cafe..yg bwh SRC tu...ingt x?? ingt x???

hari pmbukaan, mmg mcm2 la ade nk tarik perhatian org dtg...ade lucky draw la...door gift la..pastu ade satu pertandingn kira logo brand apple yg ada dlm kdai tu....

ramai la org yg gigih utk kire...mule2 aku gigih gak la kire, tp pas emcee tu kate, logo tu ada lbey dr 200, tros aku stop kire kt 45..penat wo nk cari lg..nk kire lg..

pastu emcee tu bg hint lg...lbey dr 200, kurang dr 300...
mcm2 la org teka...201 la...250 la...

pastu die narrow kn lg hint tu..die kate lbey dr 250...

si pikah gi bantai 270...pastu org tu kate, "very Very VERY close..."
aku gi teka 272..die kate lg "very VEry VERY close.."
anis gi hentam 278...mamat tu kate, "very Very close"
pikah ckp secare berbisik, 271 kot...tp org tu x dgr la....

pastu mls dah nk men teka2, kiteorg pn decide nk blah dr kdai tu...mase kluar dr kdai tu, kiteorg still leh dgr ape2 yg jd kt dlm tu...sbb sound system da bomb nye...5 batu pn leh dengar lg...

ade la dlm 10 tapak kluar, tetibe dgr ade org teka 271..."THAT IS THE ANSWER..271!!!!!"
pikah tros ngn frust nye menjerit...."saye dah teka dah!!!!~ hish..kalo melibatkn mnde men teka2 ni sure sy x bertuah nye..."

hahah..x leh nk digmbrkn ke'frust'an si pikah time tu...
seb bek ade lori nescafe bg minum free....
tros pikah meluru laju ke lori tu...
nk menyejukkan hati dan jiwa yg tgh mmbara la kate kn.....
hehehe

xpe2 pikah..xde rezeki...
hehehe

cuba lagi di pembukaan kedai baru yg lain~~~hehe


2 comments:

pqahluvkibum said...

haha
pasni ada je kedai baru nk bukak
tercongok dpn tu tunggu bila die nak buat pembukaan..

cet..bukan mudah nak dapat tuah..~~

~filzah~ said...

setujuuuuuuuuuuuu..nnti kalo dtg awl, boleh dpt adiah kategori burung2 yg dtg awal..plus nnti leh dpt belon...smlm x dpt nk amek belon....


ya betolllllllllllllll....mmg susah nk dptkn Hang Tuah...x kn melayu hilang di dunia...yehaaaaaaaaa